SALA
WESELNA

Wesela

Image

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Aromatyczny krem pomidorowo - paprykowy z lanymi kluseczkami

Zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 2 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Pierś z kurczaka w migdałowej skorupce

Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką

Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chili i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Ryba w sosie cytrynowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree (w zależności od sezonu)

Kluski ślaskie
Zestaw 3 surówek (dobór w zależności od sezonu)

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Pudding na ciepło w polewie malinowej z cynamonem

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Sałatka jarzynowa
Sałatka pałacowa

Sałatka grecka
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa z pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a'la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone
Oliwki
Smalec wiejski
Chleb wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)
Tatarski

Pomidorowy
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

II CIEPŁE DANIE  (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Gulasz po węgiersku z galuszkami

III CIEPŁE DANIE

Barszcz czerwony z krokietem

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

Żurek wiejski na zakwasie z jajkiem

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osób

Cena menu

120 i więcej

240 zł

110 – 119

250 zł

100 – 109

260 zł

90 – 99

270 zł

80 – 89

poniżej 80

 

280 zł

-cena ustalana indywidualnie

 

 

* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Brązowy (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

Image

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem pieczarkowy na białym winie z dodatkiem tymianku i grzankami ziołowymi

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 3 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Roladka wołowa w aromatycznym sosie z czerwonego wina
Bitki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem żubrówki
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Żeberka duszone w miodzie
Kotlet de volaille faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Filet z łososia w sosie kaparowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree

kluski śląskie
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Pudding z tapioki i mango
Malinowe smoothie

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU (do wyboru 4 rodzaje przekąsek)

Babeczki z pastą łososiową
Jajka faszerowane avokado
Mini tortille
Carpaccio z buraków
Polędwiczki wieprzowe pieczone
Roladki ze szparagami 

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa

Sałatka pałacowa

Sałatka z kurczakiem gyros
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a’la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby leśne marynowane
Smalec wiejski
Chleb wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Pomidorowy
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pesto

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

DANIA CIEPŁE

II CIEPŁE DANIE i III CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Golonka z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i chrzanem
Karkówka w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Gulasz po węgiersku

IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

CIASTO I TORT WESELNY

Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osób

Cena menu

120 i więcej

300 zł

110 – 119

310 zł

100 – 109

320 zł

90 – 99

330 zł

80 – 89

poniżej 80

340 zł

cena ustalana indywidualnie

 

Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT - 10% na Pakiet Srebrny
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

Image

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)

Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem

ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z wielu mięs z makaronem
Krem borowikowy z łazankami

DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)

Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie
i majeranku podawana z talarkami z ziemniaków
i buraczkami zasmażanymi

Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem
czosnkowym podawane z ziemniakami zapiekanymi
z boczkiem i serem

Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie
serowym, kasza jaglana, mini-buraczki marynowane

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Pudding z chia i konfiturą malinową

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos

PRZEKĄSKI:
Polędwiczki wieprzowe pieczone 
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Roladki ze szparagami
Mini tortille

WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):

Warzywa grillowane w sosie worcester

Mix warzyw zapiekanych w aromatycznych ziołach 
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
Cukinia i bałkażan pieczone w jajku 

DODATKI WIEJSKIE:

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb wiejski

BUFET SŁODKOŚCI

słodki stół, który składał się z kolorowych deserków podanych w pojemniczkach

Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka

TORT WESELNY

Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś menadżera)

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem na ciepło
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem

II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka
z selera

Warkocz wieprzowy w sosie borowikowym, ziemniaczki z wody, buraczki w wersji zasmażanej lub na zimno

III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
w cieście francuskim

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany
w chlebie

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osób

Cena menu

120 i więcej

350 zł

110 – 119

360 zł

100 – 109

370 zł

90 – 99

380 zł

80 – 89

390 zł

 

Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Złoty
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).