SALA
WESELNA
Wesela
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Aromatyczny krem pomidorowo - paprykowy z lanymi kluseczkami
Zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 2 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Pierś z kurczaka w migdałowej skorupce
Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chili i czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Ryba w sosie cytrynowym
DANIE GŁÓWNE – DODATKI
Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree (w zależności od sezonu)
Kluski ślaskie
Zestaw 3 surówek (dobór w zależności od sezonu)
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Pudding na ciepło w polewie malinowej z cynamonem
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson
WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony
SERY z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Sałatka jarzynowa
Sałatka pałacowa
Sałatka grecka
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa z pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a'la grecka
DODATKI
Ogórki kiszone
Oliwki
Smalec wiejski
Chleb wiejski
SOSY (do wyboru 2 sosy)
Tatarski
Pomidorowy
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy
Pieczywo (NIELIMITOWANE)
OWOCE na stołach
DANIA CIEPŁE
II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)
Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Gulasz po węgiersku z galuszkami
III CIEPŁE DANIE
Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
Żurek wiejski na zakwasie z jajkiem
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
Liczba osób | Cena menu |
120 i więcej | 240 zł |
110 – 119 | 250 zł |
100 – 109 | 260 zł |
90 – 99 | 270 zł |
80 – 89 poniżej 80
| 280 zł -cena ustalana indywidualnie
|
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Brązowy (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem pieczarkowy na białym winie z dodatkiem tymianku i grzankami ziołowymi
DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 3 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)
Roladka wołowa w aromatycznym sosie z czerwonego wina
Bitki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem żubrówki
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Żeberka duszone w miodzie
Kotlet de volaille faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Filet z łososia w sosie kaparowym
DANIE GŁÓWNE – DODATKI
Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
kluski śląskie
Zestaw 3 surówek
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Pudding z tapioki i mango
Malinowe smoothie
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson
WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony
PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU (do wyboru 4 rodzaje przekąsek)
Babeczki z pastą łososiową
Jajka faszerowane avokado
Mini tortille
Carpaccio z buraków
Polędwiczki wieprzowe pieczone
Roladki ze szparagami
SERY z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Sałatka pałacowa
Sałatka z kurczakiem gyros
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a’la grecka
DODATKI
Ogórki kiszone
Grzyby leśne marynowane
Smalec wiejski
Chleb wiejski
SOSY (do wyboru 2 sosy)
Pomidorowy
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy
Pesto
Pieczywo (NIELIMITOWANE)
OWOCE na stołach
DANIA CIEPŁE
II CIEPŁE DANIE i III CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)
Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Golonka z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i chrzanem
Karkówka w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Gulasz po węgiersku
IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)
Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
CIASTO I TORT WESELNY
Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
Liczba osób | Cena menu |
120 i więcej | 300 zł |
110 – 119 | 310 zł |
100 – 109 | 320 zł |
90 – 99 | 330 zł |
80 – 89 poniżej 80 | 340 zł cena ustalana indywidualnie |
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT - 10% na Pakiet Srebrny
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)
Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z wielu mięs z makaronem
Krem borowikowy z łazankami
DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)
Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie
i majeranku podawana z talarkami z ziemniaków
i buraczkami zasmażanymi
Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem
czosnkowym podawane z ziemniakami zapiekanymi
z boczkiem i serem
Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie
serowym, kasza jaglana, mini-buraczki marynowane
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Pudding z chia i konfiturą malinową
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos
PRZEKĄSKI:
Polędwiczki wieprzowe pieczone
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Roladki ze szparagami
Mini tortille
WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):
Warzywa grillowane w sosie worcester
Mix warzyw zapiekanych w aromatycznych ziołach
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
Cukinia i bałkażan pieczone w jajku
DODATKI WIEJSKIE:
Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb wiejski
BUFET SŁODKOŚCI
słodki stół, który składał się z kolorowych deserków podanych w pojemniczkach
Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka
TORT WESELNY
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś menadżera)
DANIA CIEPŁE
I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem na ciepło
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem
II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka
z selera
Warkocz wieprzowy w sosie borowikowym, ziemniaczki z wody, buraczki w wersji zasmażanej lub na zimno
III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
w cieście francuskim
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany
w chlebie
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
Liczba osób | Cena menu |
120 i więcej | 350 zł |
110 – 119 | 360 zł |
100 – 109 | 370 zł |
90 – 99 | 380 zł |
80 – 89 | 390 zł |
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Złoty
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).